dimecres, 14 d’octubre del 2009

Treball col·laboratiu amb documents de Google



Gràcies a l'assignatura de Gestió de la Informació i TIC hem après a utilitzar els Documents de Google. La veritat és que aquesta eina és nova per a la majoria de nosaltres. Tanmateix, s'agraeix moltíssim que ens l'hagin presentat, doncs els Documents de Google són molt útils i de gran ajuda per a fer treballs en grup. Aquest recurs ens permet poder fer treballs a través de la xarxa, cosa que permet el no haver de reunir-se tots per a fer el treball i d'aquesta forma estalviar-se moltíssim temps.

Per tal de posar en pràctica aquesta eina tan eficaç que ens proporciona Google, hem hagut de realitzar un treball col·laboratiu en grups de 5 persones (aproximadament). A la classe de TIC ens van informar que aquest treball hauria de seguir un guió en el qual hi constessin els següents apartats: creació d'un document de text, fer una presentació on hi consti el treball, i finalment la realització d'uns formularis i fulls de càlcul. De totes maneres, deixo aquí l'enllaç del bloc de Gestió de la Informació i TIC (és el bloc del professor Jorge Cordech) per si algú vol saber més coses sobre la guia d'aquest treball.

El primer pas que vam fer alhora d'iniciar aquest treball, va ser la creació d'un document de text. Aquest document ens ha estat de gran ajuda a tots els membres de grup per poder comunicar-nos a través de la xarxa i poder decidir que voliem fer amb el treball (s'han proposat idees, s'ha afegit o s'ha tret algun punt, hem consultat dubtes, etc.). He estat jo (la Lídia Iglesias) la que he creat aquest document de text i després he convidat a la meva companya de grup (la Sandra Pérez) a afegir-s'hi.

El següent pas va ser la creació d'una presentació (la podem observar més amunt) que és el format que hem utilitzat per exposar el nostre treball. En aquesta presentació hi hem exposat les diferents idees i apartats que prèviament totes juntes havíem discutit en el document de text. Gràcies a l'índex que es va realitzar, hem pogut seguir pas a pas allò que les altres companyes afegien al treball. Així doncs, en aquesta mena de power point hi hem exposat el nostre treball que, com es pot comprovar a la presentació que hi ha més amunt, és sobre Els portàtils a les aules.


Finalment, m'agradaria dir que trobo que aquesta eina dels Documents de Google, és molt útil i eficaç per elaborar treballs en grups grans. Un dels principals problemes amb el qual es troba un grup alhora de voler fer un treball és acordar un dia concret per reunir-se. Tothom té horaris diferents i costa molt coincidir en hores. Així doncs, aquest recurs és una bona solució per poder maximitzar el temps i millorar el nostre rendiment.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada