dimarts, 3 de novembre del 2009

ELS COLORS DE LA TARDOR















El temps ha refrescat i jo crec que podem començar a dir que la tardor ja és aquí!! Tenint en compte que ja estem a novembre, penso que també podem afirmar que aquest any ve amb una miqueta de retard! La veritat és que el temps està bastant boig: avui mateix ha fet un vent que espantós, et congelava i se t'emportava. Donava la sensació que anessis a emprendre el vol. En fi, que ja tenim la tardor entre nosaltres i més val que ens abriguem perquè sinó se'ns posarà el nas com un tomàquet i se'ns gelaran les orelles.

Bé, després d'aquesta breu introducció, comentaré el que des d'un principi hauria d'haver escrit: la setmana passada, a la classe de Gestio de la Informació i TIC, varem aprendre a fer servir un nou programa anomenat Gimp. Aquest és molt útil i eficaç, ja que et permet editar i manejar les imatges. El Gimp treballa les imatges amb diferents capes, és a dir, cada fotografia que incorpores a un document és una nova capa. A més, et permet guardar les imatges amb el format que vulguis (a la classe de TIC també van veure els diferents formats que poden presentar les imatges: jpg, gif, etc). De totes maneres, jo penso que la qualitat més important que té aquest programa és que pots comprimir les imatges amb l'objectiu de que ocupin menys espai. Aquest recurs és molt positiu, ja que el pes d'aquestes és més petit, poden manejar amb més faciliat i no trigen tant a enviar-se.

La imatge que hi ha més amunt, l'he montat jo. Les fotografies són d'internet, però jo he modifcat les mides i les he ajuntat amb el Gimp

La setmana passada també ens van ensenyar a fer servir l'Audacity. És un programa que treballa l'audio i serveix per a enregistrar sons. Amb ell es poden fer muntatges, com per exemple, el de sobreposar la nostra veu a una peça musical.
A la classe del dilluns dia 2, varem fer una pràctica de buscar una imatge, una música i un poema que estiguessin relacionats. Tot seguit haviem de fer un muntatge juntant la música, la imatge i la nostra veu recitant el poema. (Aquesta pràctica ja l'he enllestit però no la he pogut penjar).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada