dimarts, 3 de novembre del 2009

Com parlar bé en públic


Ahir dia 2 de novembre, vàrem entregar el resum del llibre Com parlar bé en públic.
El primer dia de classe, l'Imma Gómez Pallarés, la professora de Comunicació Oral, Escrita i Digital ja ens va adveritir que hauriem de llegir aquest llibre i que li hauriem d'entregar un treball sobre aquest. Val a dir que el treball que hem hagut de presentar no ha estat gaire complicat, ja que ella mateixa va deixar clar que haviem d'entregar una mena d'apunts personals, és a dir, haviem de fer un resum de les idees i les parts que ens semblessin més importants del llibre.
A nivell personal, m'agradaria esmentar que el llibre m'ha semblat força interessant. La veritat és que esperava fer una lectura més complexa i feixuga, pensava que hauria de dedicar més estona a llegir i rellegir cada pàgina, etc. però per sort no ha estat així. El llibre era entenedor i clar (aquests són uns dels principis bàsics per a fer un bon discurs). A més, el lèxic no era gaire tècnic, ál contrari, era bastant proper. Això facilitava encara més la lectura i la feia més amena.
Finalment, m'agradaria acabar l'entrada d'avui, amb un capítol del llibre en què ens presenten una mena de resum en forma de decàleg de les característiques que ha de tenir un discurs en llenguatge oral.
1. Parlar amb frases curtes i de construcció sintáctica simple.
2. Separar les frases per pauses i silencis. Marcar les pauses.
3. Fer canvis de to. Utilitzar preguntes i preguntes retòriques. Utilitzar exclamacions.
4. Aprofitar l’efecte de les repeticions de paraules o conceptes.
5. Jugar amb les oposicions i les antítesis.
6. Avançar i recular en l’argument del discurs.
7. Enumerar i marcar les enumeracions (un, dos, tres, etc.).
8. Utilitzar connectors per a articular clarament el discurs.
9. Posar exemples i comparacions, contar paràboles, utilitzar metàfores, baixar el que és abstracte a alguna cosa concreta.
10. Utilitzar l’acudit o l’anècdota personal per a aproximar-se al públic i fixar millor els missatges.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada