dijous, 19 de novembre del 2009

Visitem el Museu de la Xocolata

Ahir, l'Elisabeth Torras, l'Alba Orna i jo vàrem anar a fer una visita al Muesu de la Xocolata. Tal i com indica l'activitat 6 del nostre petit dossier de la Setmana d'Activitats, nosaltres hem hagut de relaitzar una visita a un espai educatiu d'una entitat o una exposició d'interès públic. Així doncs, nosaltres vàrem escollir anar a aquest museu per què cap de les tres l'havia visitat abans i a més ens va cridar molt l'atenció (ja que... qui es pot resistir a la dolça i alhora amarga tentació de la xocolata?).
Aquesta vegada, l'activitat consistia en informar-se de l'oferta que el centre escollit fa a les escoles o a l'educació en general. Nosaltres vàrem pensar que amb la infromació de la web del museu no n'hi hauria prou, i per aquest motiu vam demanar més informació. Ens van dir que ens enviarien, a través del correu electrònic, el dossier de premsa del museu i que allà trobariem molta informació. I la veritat és que sí! Al dossier de premsa que ens van enviar des de el museu de la xocolata vam trobar infromació molt útil i interessant. Tots seguit us faig cinc centims d'aspectes generals del museu i dd'algunes activitats que ofereix:


El Museu de la Xocolata de Barcelona es va inaugurar l'any 2000 i constitueix el primer equipament d'aquestes característiques a Catalunya. Aquest museu s’ha consolidat dins l'oferta cultural de Barcelona i és un dels museus més visitats de la ciutat. Des de la seva inauguració ha rebut 445.000 visites.

Un dels objectius del museu és connectar la seva activitat amb l'oferta cultural que ofereix una ciutat com Barcelona i apostar per activitats per a tota la família, especialment per als més petits, que entrellacen cultura i xocolata, presentant-la més enllà de la seva dimensió de producte alimentari.

També, el museu aposta per el desenvolupament d'un projecte cultural al servei de la divulgació i la sensibilització de la cultura de la xocolata, per tal d'incrementar la seva valoració cultural i gastronòmica. A més, gràcies al projecte museístic es pretén presentar la xocolata més enllà de la seva dimensió de producte alimentari, tot proposant un passeig pels seus orígens, valor simbòlic i econòmic en el món precolombí, l'arribada a Europa i la seva difusió com un element exòtic amb propietats medicinals i d'alt valor nutritiu.


Activitats:

Artistes de la xocolata --> creació d'una figura de xocolata a partir de l'origen, les característiques i la manipulació de la xocolata.

Fer de pastisser --> aprendre les nocions bàsiques de pastisseria i elaborar postes.

Tast de xocolata --> aprendre a distingir quatre varietats de xocolata, les seves característiques i com s'han de tastar.

Per acabar m'agradaria dir que la visita al museu em va agradar molt. Les figures fetes amb xocolata eren realment impressionants i extraordinàries. A més, al llarg de recorregut hi havia colocats plafons plens d'informació en els que t'explicaven l'origen del cacau, la utilització i les característiques d'aquest, etc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada