dimecres, 25 de novembre del 2009

ESPANYA NO COMPLEIX ELS OBJECTIUS EDUCATIUS DE LA UE PER EL 2010

Què... com us quedeu després de llegir això? Una mica enfadats i poc sorpresos, no? Normal, jo també!!

El cas és que aquest titular tan bonic pertany a una notícia molt interessant que avui podem trobar a la majoria dels diaris.

L’article que jo he llegit per a informar-me d’aquesta notícia (un article de la pàgina web d’Intereconomia, que és una cadena de televisió) comenta que el nostre país empitjora en els objectius més importants, com les taxes d’abandonament escolar o el nivell de comprensió lectora, segons un informe sobre reformes educatives publicat per la Comissió Europea.

El primer objectiu que Espanya es plantejava assolir per al 2010 era la reducció de la taxa d’abandonament escolar. L’article diu que Espanya no només no ha assolit reduir la taxa d’abandonament escolar sinó que aquesta ha augmentat del 29,1% a l'any 2000 al 31,9% al 2008, enfront del 14,9% de mitjana de la UE. Únicament Malta (39%) i Portugal (35,4%) registren pitjors resultats que Espanya.
Pel que fa a l’objectiu de millorar la comprensió lectora a l’alumna, Espanya també retrocedeix posicions. La taxa d'alumnes de 15 anys amb problemes de lectura va augmentar del 16,3% en l'any 2000 al 25,7% en 2006 (enfront del 24,1% de mitjana comunitària).

A l’any 2008, només el 60% dels joves espanyols de 22 anys han completat l'educació secundària no obligatòria, molt lluny de l'objectiu del 85% marcat per la UE i molt per sota de la mitjana comunitària del 78,5%. Però a més, l’any 2000 el percentatge era d’un 66%, és a dir, que em retrocedit en un 6%. De fet, Espanya és el tercer país de la UE amb pitjors resultats en matèria d'educació secundària no obligatòria, només superada per Malta (53%) i Portugal (54,3%).

Què en penseu de tot això? Jo... què voleu que us digui...? La veritat és que em fa una mica de vergonya viure en aquest país, però suposo que si les coses no van millor és perquè l'Estat no està movent ni un dit per intentar assolir els objectius que s'havien proposat.

En fi, esperem que almenys d'aquí a uns 10 anys, al 2020 més o menys, la cosa hagi millorat una miqueta!! Vaaaaaaaa que hem de ser optimistes!!

Us deixo aquí un enllaç amb la pàgina web d'on he extret la informació per si voleu saber més coses o llegir l'article complet: Intereconomia

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada